Zomerzoektocht: Sint-Truiden

Gezinsbond en Gezinssport Vlaanderen nodigen uit

Doe mee aan onze zomerzoektochten

“Sint-Truiden gezien? Sint-Truiden gevonden!”

Van 1 juli tot en met 30 september kan je elke dag naar hartenlust wandelen, fietsen en geocachen in Sint-Truiden langs een mooie uitgestippelde route.
Aan de hand van een leidraad, vragen, raadsels en puzzels leer je Sint-Truiden op een sportieve manier beter kennen.

Onze zoektochten nemen je mee langs een selectie hoogtepunten van Sint-Truiden als historische stad met verrassend mooi erfgoed, maar ook als hedendaagse fruitstad.
Goed gezocht? Dan maak je kans op één van de mooie prijzen.


Maak je keuze uit vier zoektochtformules:

• Wandelzoektocht (3 km)
Het stadhuis met Belfort, het unieke Begijnhof, dat is opgenomen op de lijst van het Werelderfgoed van UNESCO, het Festraetsuurwerk en de abdij … het zijn maar enkele pareltjes die je hier op je eigen tempo kan ontdekken. De prachtige vernieuwde Grote Markt (letterlijk) vormt het middelpunt van onze zoektochten.

• Kinderzoektocht (3 km)
Speciaal voor de kinderen is er een gratis zoektocht op kindermaat op hetzelfde parcours als dat van de wandelzoektocht maar met aangepaste vragen, rebussen en raadseltjes.

• Fietszoektocht (30 km)
Sint-Truiden is ook een fietsparadijs bij uitstek. Fietsliefhebbers zijn welkom op onze fietstocht van ongeveer 30 km. Deze route voert je langs eindeloze golvende plantages van fruitbomen, langs de ruïne in Brustem, de ‘galg’ en het ‘kapelleke’ van Helshoven, het kasteel van Hoepertingen en om te eindigen het domein ”t Speelhof’. Er zijn een zestal haltes waar je zoektalent getest wordt.

• Geocaching
Ook geocacheliefhebbers zijn welkom. Een gps-wandeltoestel of smartphone én honger naar avontuur is alles wat je nodig hebt voor deze moderne schattenjacht.

Praktische info

• Periode
Deelnemen kan elke dag vanaf woensdag 1 juli t.e.m. woensdag 30 september 2020.
• Vertrekplaats
Toerisme Sint-Truiden, Grote Markt, 3800 Sint-Truiden
(openingsuren: ma-za: van 9-12.30 en van 13-17 u.; zo: 10-12.30 en van 13-16 u.).
• Inbegrepen bij het deelnamepakket
Wandel-, fiets- en geocache-zoektochtenboekje, kinderzoektocht (1 exemplaar/kind), een stadsplannetje, leuke gadgets en kortingsbonnen voor bezienswaardigheden.
• Deelnameprijs
Leden Gezinssport Vlaanderen en Gezinsbond: € 10,00 voor het hele pakket.
Niet-leden: € 15 voor het hele pakket.

Wie zoekt, die wint!
Heb je goed gezocht? Dan ga je misschien met één van onze mooie prijzen aan de haal! Cadeaubonnen voor zomer- en wintervakanties, weekendarran¬gementen, fietsen van het merk Minerva, boeken en andere mooie naturaprijzen.
Apart prijzenpakket voorzien voor de kinderzoektocht (cadeaubonnen voor vakanties, kinderfietsen, gezelschapsspellen, naturaprijzen).
Superprijs voor deelname aan zowel de wandel- en fietszoektocht en geocaching.