Wandeling door Oostende

Gezinsbond-De Pinte nodigt uit

Wandeling door Oostende, koningin der badsteden

Zaterdag 22 juni trekt de Gezinsbond afdeling De Pinte naar Oostende, waar we een wandeling zullen maken langsheen een aantal hoekjes van de stad, die door het grote publiek minder gekend zijn.
We verzamelen aan het station om 10 uur, waarna we vergast worden op een drankje in een nabijgelegen horecazaak. Daarna nemen we de overzet naar de oosteroever, waar we een wandeling maken rond de “halve maan” en op onze weg o.m. de boeg van de Vindictive en de slipway tegenkomen. We keren met de overzet terug naar de bewoonde wereld en wandelen naar het Maria-Hendrikapark, waar we in het Koninginnehof ons middagmaal nemen. Na de middag trekken we naar de “drie gapers” met het standbeeld van Leopold II en de gaanderijen. Onderweg wandelen we langs de koninklijke stallingen en de belle-epoquewijk. We bezoeken de Japanse tuin achter de koninklijke villa en gaan door het Leopoldpark richting stad. Onderweg houden we halt voor een vieruurtje. De wandeling eindigt waar ze begon, nl. in het station. Tijdens de wandeling zal Jan Milh, geboren en getogen Oostendenaar, ons gidsen en opmerkzaam maken op nog heel wat bezienswaardigheden en weetjes.

Praktische afspraken:
Wie met de trein komt, neemt in De Pinte de trein van 8h55 op perron 2; na een overstap in Gent-Sint-Pieters komen we aan in Oostende om 9h52. We nemen de trein terug naar huis om 18h09.
Wie met de auto komt, kan best de auto achterlaten op de (gratis) Randparking in het Maria-Hendrikapark, te voet op een 10-tal minuten van het station.

Deelname in de kosten bedraagt 10 EUR voor leden en 15 EUR voor niet-leden.
In deze prijs is het verwelkomingsdrankje alsook het vieruurtje begrepen. Het middagmaal moet zelf afgerekend worden.
Om praktische redenen moeten we de groep beperken tot 30 personen.

Snel inschrijven bij Frans Naessens, Florastraat 3, De Pinte, Tel 09/282 58 37, Frans.naessens@skynet.be
Betalen kan cash of per overschrijving op het rekeningnr BE21 7370 1254 7803 van Frans Naessens.
Let op: inschrijving is pas definitief na betaling!